Soiurile cultivate de noi

Fă o incursiune în lumea minunată a vinului și descoperă povestea din spatele principalelor soiuri de vin cultivate de noi.

pahar

Aligoté

Aligote-ul s-a impus mai ales in doua areale: la Sarica-Niculitel si la Iasi. Aligote-ul cu personalitate in nordul Dobrogei trebuie cautat. Aici are o aciditate viguroasa, are echilibru si armonie, este sobru si ceea ce este caracteristic are un anume gust ca de pamant care, culmea, ii sta foarte bine. Cu aciditatea sa viguroasa, cu vioiciunea si prospetimea sa, Aligote-ul de Sarica-Niculitel merge de minune alaturi de pestele gras, somn sau scrumbie de Dunare. Parca i-a fost sortit sa-si gaseasca locul cel mai bun tocrnai acolo langa Dunare si aproape de Delta – patria pestelui.

pahar

Tămâioasa Românească

Tămâioasă românească, soi alb aromat, se cultivă pe teritoriul țării noastre de peste 2.000 de ani, cu foarte mult timp înainte de invazia filoxerei, ceea ce explică încadrarea lui printre soiurile românești autohtone. Denumirea de ”Tămâioasă” provine de la latinescul thymanea (tămâie), care, asociat cu ”românească”, face trimitere la naturalizarea soiului pe meleagurile noastre. Vin elegant, placut, cu un gust dominat de senzatiile dulci de miere si petale de trandafiri. Echilibrul bun, dat de aciditate îi confera si o prospetime aparte.

pahar

Viognier

Viognier este un vin alb plin de culoare, originar din sudul Franței. Este foarte căutat pentru aromele sale parfumate de piersici, mandarine și caprifoi, Viognier poate fi, de asemenea, învechit în baricuri de stejar, pentru a adăuga un gust cremos și bogat, cu indicii de vanilie. Dacă doriți să vă bucurați de vinurile albe mai intense, cum ar fi Chardonnay, Viognier este cu siguranță un vin care vă va plăcea să îl învârtiți în pahar.

pahar

Fetească Neagră

Feteasca Neagră este un soi de viță-de-vie nobilă românesc, cunoscut din timpuri străvechi, dacice. Rezistent la ger și secetă, este nu doar unul dintre puținele soiuri foarte vechi de la noi, ci și unul dintre cele mai vechi din Europa. Produce vinuri roșii de calitate superioară, cu o culoare intensă, roșie sau rubinie și o aromă plăcută și complexă, asemănătoare cu cea a coacăzelor, murelor sau a prunelor uscate.

pahar

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon este soiul de vin ideal când vine vorba de îmbunătățirea calităților prin îmbătrânire. Cu trecerea timpului, aroma sa distinctă de stafidă neagră poate dezvolta un buchet cu nuanțe de cedru, violete, piele sau tabac și aroma puternică de tanin se va înmuia astfel considerabil.

pahar

Merlot

Un soi nobil care se împrietenește cu toată lumea care îl degustă. Merlot este al doilea cel mai plantat soi din lume după Cabernet Sauvignon. Acest soi nobil a devenit celebru datorită vinurilor cu nume grele din Bordeaux, Malul Drept al râului Gironde, podgoriile din Saint-Émilion și Pomerol, precum Petrus (un amestec din 95% Merlot și Cabernet Franc sau Cabernet Sauvignon). Merlot are un caracter deosebit, o delicatețe unică, fructat, mătăsos, catifelat și delicat.

Contact

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt