Crama Măcin

POVESTEA NOASTRĂ

Razele soarelui cad blând pe pământul dobrogean, valurile Dunării trec line pe lângă noi și Munții Hercinici ne asigură stropul de umbră pentru a ne odihni.În acest tărâm desprins din timpuri de mult uitate este casa noastră. O casă pe care am construit-o de la primul butaș plantat, o casă pe care o contruim în continuare și de care vom avea grijă și peste veacuri.

Pentru noi vinul este darul pe care îl primim în fiecare an pentru această grijă, este răsplata pe care o primim de la pământul muncit de dimineața și până la ultimul strop rubiniu de soare.

Este un prieten, iar în fiecare pahar de licoare incadescentă ne regăsim, ne pierdem, ne spunem povestea. Vinul nu este o știință. Este o artă transmisă din generație în generație, deprinsă, furată, împrumutată, o artă care evoluează constant, o artă care ne face pe noi ceea ce suntem: Crama Măcin.

Vinul nostru are o mie de definiții, o mie de interpretări, o mie de arome. Pentru ca el este înteles diferit de fiecare persoană în parte, la fel ca o poveste. O poveste a Cramei Măcin.

ico-vin-2

VIZITEAZĂ-NE

Programați-vă pentru turul cramei

ico-vin-1

DEGUSTĂRI VINURI

Vă invităm să degustați vinurile la cramă

ico-vin-3

VINURILE NOASTRE

Descoperiți soiurile de vinuri Măcin

Furnizor al Casei Regale

Furnizor al Casei Regale

Descoperiți vinurile Curtea Regală

Cum am început

Totul a început cu un gând, o idee care a înflorit in mintea noastră și care s-a încăpățânat să ia formă ca un fluture frumos colorat. Trebuia să facem nu doar vin ci o licoare. O licoare care să desfete gusturile fine ale zeilor Olimpieni. Așa de sus țintim. Pregătim terenul, îngrijim via, culegem strugurii și facem vinul ca și cum misiunea noastră ar fi să pregătim ambrozia zeilor. Și pentru noi toți pasionații de vin sunt precum zeii.

Pasiunea

Vinul produs după rețete tradiționale este pasiunea noastră. Suntem pasionați de ceea ce facem pentru că știm că sunteți pasionați de ceea ce beți. Știm, de asemenea, că vă împărtășim pasiunea atunci când ne vizitați crama sau podgoria și când ne degustați vinul. Credem la fel ca voi, ca nu ne putem desfăta gustul și sufletul destul când este vorba despre vin.

Meșteșugul vinului

La Măcin este tradiție în meșteșugul vinului. Un sentiment puternic de armonie, familie și sărbătoare. Înrudirea cu pământul și fructele sale. Acestea sunt caracteristicile care sunt adesea folosite pentru a descrie Dobrogea în general și vinurile de Măcin în special.

Angajamentul nostru

Ne străduim întotdeauna în a face vinuri fine care îmbogățesc gustul și sufletul.

Solul

Solul este un cernoziom alcalin cu e însuşiri fizico-chimice foarte bune, cu permeabilitate, porozitate şi textură medie, lutonisipoasă, şi drenaj foarte bun, ce indică condiţii foarte bune pentru cultura viţei de vie.

Clima

Temperatura medie anuală este cu puţin peste 10 grade Celsius iar precipitaţiile anuale sunt de aprox. 440 mm. Vecinătatea cu Dunărea și cu păduri întinse la sud, atenuează efectele caniculei din timpul verii.

Strugurii

Soiuri cultivate: Aligoté, Fetească regală, Fetească albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Tămâioasă românească, Riesling italian, Chardonnay,Viognier, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Shiraz, Fetească neagră, Băbească neagră.

Soarele

Soarele, e altfel în Dobrogea și în special aici la Măcin. Scaldă cu căldură și generozitate pământul dobrogean. Perioada de insolație (numărul de ore de soare) este mai mare decât în orice alta parte în țară, peste 2100 de ore anual.

Podgoria

Cel mai vechi areal viticol cunoscut pe pământul Dobrogei este Podgoria Sarica Niculiţel. Măcin, Niculiţel şi Tulcea sunt centrele viticole care formează această podgorie, fiecare cu specificul lui, ceea ce oferă vinurilor trăsături distincte .

Crama

Din 2011, suntem furnizorul oficial al Casei Regale a României. Renatus, Curtea Regală, Tres Rosae, Pelegrin și Trei Brațe sunt brandurile sub care sunt comercializate şi promovate vinurile obţinute din soiurile cultivate.

Viziune

Crama Măcin îndrăznește să facă cele mai bune și mai interesante vinuri din regiunea noastră, adevărate licori la care adăugăm pasiune, bucurie, suflet precum și solul și soarele dobrogean.

Istorie

Podgoria Sarica Niculiţel este cea mai veche podgorie a Dobrogei, o zonă cu un pitoresc aparte ce-şi întinde trecutul dincolo de perioada colonizării romane (în nordul Dobrogei romanii s-au instalat temeinic în acele vremuri, încă din secolul II, construindu-şi o serie de castre pentru apărarea imperiului de atacurile populaţiilor barbare, mărturie stând castrele Arrubium (localitatea Măcin), Noviodunum (Isaccea), Aegesius (Tulcea), Troesmis (Turcoaia).

Premii

Ne mandrim cu medaliile primite de-a lungul anilor.

Muscat du Monde – Medalie de Argint Muscat Ottonel – 2003, 2006,2010,2014
AWC International Wine Challenge – Diploma de Aur Renatus Alb, Renatus rosu – 2012
AWC International Wine Challenge – Diploma de Aur Viognier Curtea Regala
International Wine Challenge Londra – Diploma de Aur Viognier Curtea Regala

Crama Măcin

Crama Măcin, infiintata din 2002, este membră a Asociaţiei Profesionale Vitivinicole Colinele Dobrogei (membră a ONIV) şi încă de la înfiinţare are implementat sistemul de management al siguranţei alimentare bazat pe principiile HACCP.

Deţinem aproximativ 300 ha de viţă de vie, jumătate din suprafaţă fiind poziţionată în zona Cerna, în arealul situat între “Parcul Naţional Munţii Măcinului” şi “Rezervaţia Silvică Dealul Chervant”, cealaltă jumătate situându-se pe dealul Carcaliu, într-o zonă protejată aflată in reţeaua Europeană – situl ”Natura 2000”. Soiurile cultivate sunt Aligoté, Fetească Regală, Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Tămâioasă Românească, Riesling Italian, Chardonnay,Voignier, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Shiraz, Fetească Neagră.

Viţa de vie nou plantată este rezultatul colaborării fructuoase cu pepiniere renumite din Italia şi Franţa, folosindu-se, atât pentru înfiinţarea suprafeţelor cât şi pentru prelucrarea strugurilor, tehnologii de ultimă generaţie. Pe tot parcursul proceselor de producţie se urmăreşte respectarea normelor tehnologice europene.

Renatus, Curtea Regală, Tres Rosae, Pelegrin și Trei Brațe sunt brandurile sub care sunt comercializate şi promovate vinurile obţinute din soiurile cultivate.

Furnizor al Casei Regale a României

Crama Măcin a devenit pentru prima data furnizor al Casei Regale a României in octombrie 2011 cu Vinurile de Măcin. Onoarea care ni s-a făcut ne-a obligat să mergem pe linia îmbunătățirii continue a calității produselor noastre. Am constatat cu satisfacție, de la oaspeții care au călcat pragul firmei noastre, de câtă admirație se bucură Familia Regală a României, dar și al străinilor , care au aflat cu prilejul vizitelor, informații privind istoria regalității în România.

Vizita din anul 2009, a Familiei Regale a României, prin reprezentanții ei, A.S.R. Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu al României, făcută firmei noastre, a însemnat o mândrie pentru noi și angajații firmei, un imbold de a realiza produse de calitatea, care să fie apreciate și pe piața internă, dar și externă.

În data de 30 noiembrie 2014, Crama Măcin, a primit reconfirmarea de Furnizor al Casei Regale a României.
Povestea continua…!

Contact

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt